CROSSFIT

LEKCE CROSSFIT SE ZKUŠENÝM TRENÉREM.

Zveme Vás na lekce Crossfitu s Ondrou Hánou, který se crossfitu věnuje již několik let. Lekce jsou rozděleny na pokročilejší a úplné začátečníky, pokud chceš s Crossfitem začít nebo se jen naučit, jak správně pracovat osou, je to pro tebe konečně příležitost, jak začít a něčemu novému se naučit. Na lekci se můžeš hlásit již nyní zde https://hardcross.inrs.cz/rs

Lekce budou pravidelně, ale v nepravidelných termínech.

O dalších lekcí tě budeme vždy informovat předem NA NAŠÍ FACEBOOK SKUPINĚ

Je to cvičeni s předem danými cviky, které se snažíme splnit v co nejkratším čase, nebo je čas předem dán a snažíme se splnit maximální počet kol v časovém limitu. Toto cvičení je zaměřeno na podání maximálního výkonu v krátkém časovém limitu. Sestava tohoto cvičení je trenérem na každý den vypisována a jeho složení se obměňuje.

U tohoto typu cvičení jsou využívány hodně cvičební pomůcky a těžší váhy, proto je dobré mít správnou techniku pro provedení jednotlivých cviků.

U TOHOTO TIPU CVIČENÍ, JE NÁŠ VÝKON ZAZNAMENÁVÁN NA TABULI, VAŠE VÝKONY PAK MŮŽETE POROVNÁVAT S OSTATNÍMI.

 WOD-„WORKOUT OF THE DAY“-

neboli trénink dne Je to sestava cviků, nebo řekněme tréninková jednotka vypsaná v boxu pro daný den. Po jejím odcvičení se výsledek zapíše na tabuli či do vašeho tréninkového deníku a po uplynutí nějaké doby si tento wod, můžete zase zajet a uvidíte vaše zlepšení, které porovnáte s výsledkem minulým. Existuje spousta internetových stránek boxů a nejenom jich, které každý den tento svůj wod zveřejňují. Za nepatrnou chvilku si tyto wody rozebereme pro lepší pochopení.

 

AMRAP- „ AS MANY ROUNDS AS POSSIBLE“

Maximální počet kol Je to forma tréninkové jednotky. Nejlépe vysvětlitelná a pochopitelná na jednoduchém příkladě. Čas jak dlouho budu cvičit je 20 minut. Po tuto dobu budu provádět 10x burpess (angličák), 10x air squat (dřep bez závaží). Jedním kolem je myšleno 10 angličáků i 10 dřepů. Našim cílem je po dobu 20 minut udělat co nejvíce kol. Jakou zvolím strategií a chvíle na odpočinek je pouze na mně a na mém těle a na tom, jak se budu cítit. Na CrossTrainingu je velice krásné, že učí člověka vnímat a prociťovat své tělo. Uvědomit si, kolik síly mi na co zbývá a tedy si dokázat rozložit sílu po celou dobu cviční. Je totiž až smutné, že valná většina lidí vůbec nedokáže vnímat a ovlivňovat své tělo. „Body image neboli tělesné schéma je definováno jako mentální reprezentace vlastního těla“ (Stackeová, 2011, s. 58). Tuto větu zde uvádím z jednoho hlavního 22 důvodu a to, že díky pohledu na tělo můžeme vypozorovat mnoho informací právě o onom člověku, na kterého se díváme.

 

EMOM- „EVERY MINUTE OF THE MINUTE“

Každou minutu Další forma tréninku. Opět nejjednodušeji vysvětlitelné na příkladě. Čas tréninku bude 8 minut. Na začátku každé započaté minuty provedu 10x burpess (angličák) a 10x air squat (dřep). Za jak dlouho to po dobu jedné minuty stihnu, záleží zase na mě a moji strategii. Pokud to zvládnu udělat za 40 sekund, mám 20 sekund na vydýchání a přípravu na další, teď již druhou minutu. Kdy mým úkolem bude to stejné 10x angličák a 10x dřep. Pořád dokola po dobu 8 minut. Jestliže nestihnu dokončit kolo do konce minuty, se začátkem nové minuty pokračuji zase od začátku, a to tedy 10x angličák a 10x dřep